Jordi & Anna interior renovation / Hiha Studio

first_img Photographs “COPY” Houses Jordi & Anna interior renovation / Hiha StudioSave this projectSaveJordi & Anna interior renovation / Hiha Studio Spain Manufacturers: Huguet, Innaltech, Laes, Novallar, PMPConsultant:Ardèvol Consultors AssociatsArchitects In Charge:Bernat ArdèvolDesign Team:Jona Oliva, Genís Plassa, Edu ResinaCity:El PoalCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Pol ViladomsRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. The project consisted of updating and adapting an existing building to the present, to new materials, to new ways of life.The existing building is the result of the sum of two houses between a rammed earth party walls. They are buildings that respond to the typology in ​​La Plana de Lleida area featuring a rectangular plot that is around 5 meters wide and 15-30 meters in length.Save this picture!© Pol ViladomsSave this picture!SectionsSave this picture!© Pol ViladomsThe main approach of the project was to empty the existing building in a selective way in order to attain the project aims and provide for the functional needs of the clients. This void allowed for the elimination of existing elements and for a reduction in the amount of surface requiring remodeling and thereby provides economic savings for the client. This decrease in remodeling area allowed us to provide the functional needs required by customers almost automatically. New visuals and relationships were also generated between the new rooms, both vertically and horizontally. The decision to place the empty spaces in contact with the north and south facades allowed us to obtain a greater contact surface with the exterior and to generate a more compact building. This reduced depth allowed us to extend the light from the facade to the center of the house.Save this picture!© Pol ViladomsSave this picture!1st floor planSave this picture!© Pol ViladomsOur efforts for this project were concentrated on giving the new spaces a domestic feel in the face of its monumentality. The new inner spaces generated by our selective vacuums are where we placed the spaces with a more “public” appeal.Save this picture!© Pol ViladomsThe building was developed on three levels, on the ground floor we have the “Roman Fauces” entrance, in tribute to the large entrance halls of the farmhouses and the traditional houses in the town. Day activities are concentrated on the first floor, with the living room, kitchen and dining room linked to the inner terrace and bathroom and the accompanying room. The second floor is dedicated to the night area where the rooms and the corresponding bathrooms are concentrated.Save this picture!© Pol ViladomsThe material essence of housing was achieved by fundamentally stripping and removing all ornaments and finishes prior to remodeling and returning the building to its original appearance. The rammed earth walls take on a prominent technical role in this new language since these walls allow us to regulate the natural moisture, temperature and acoustics of the interior of the house.Save this picture!© Pol ViladomsProject gallerySee allShow lessPreserving Overlooked Brutalist Architecture in IndiaArticlesEyhof Housing / Adrian Streich Architekten AGSelected Projects Share “COPY” ArchDaily Area:  3261 ft² Year Completion year of this architecture project Architects: Hiha Studio Area Area of this architecture project 2018center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/915851/jordi-and-anna-interior-renovation-hiha-studio Clipboard Jordi & Anna interior renovation / Hiha Studio Save this picture!© Pol Viladoms+ 17Curated by Clara Ott Share Projects Photographs:  Pol Viladoms Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/915851/jordi-and-anna-interior-renovation-hiha-studio Clipboard CopyHouses, Renovation•El Poal, Spain CopyAbout this officeHiha StudioOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationEl PoalOn InstagramSpainPublished on April 30, 2019Cite: “Jordi & Anna interior renovation / Hiha Studio” [Reforma interior cal Jordi&Anna / Hiha Studio] 30 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Jordi & Anna私宅改造 / HihaStudio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *